auto
Garantáltan
Legjobb autóbérlés árak!
Autóbérlés itt:
Ausztria
Piacvezető autókölcsönző márkák.
Széles választék. Óriási megtakarítások!
hertz autókölcsönző avis autókölcsönző europcar autókölcsönző budget autókölcsönző
alamo autókölcsönző enterprise autókölcsönző sixt autókölcsönző thrifty autókölcsönző
alacsony ár
Garantált legalacsonyabb árHatalmas kínálat, és megtakarítások. Hasonlítsa össze az autókölcsönzés ajánlatokat!
ajánlat
Világmárkák ajánlataPiacvezető autókölcsönzők ajánlata egy helyen, több mint 24000 átvételi helyszínen, 180 országban.
kínállat
Hatalmas kínálatGazdaságos kisautótól a luxus bérautókon át a szabadidő autókig minden kategória megtalálható.
Mit tartalmaz általában az autóbérlés díja?
 • Ingyenes foglalás törlés és módosítás
 • Töréskár biztosítás
 • Lopásvédelmi biztosítás
 • Felelősségbiztosítás
 • Korlátlan kilométer használat
 • Repülőtéri pótdíj
 • Helyi adók
 • 24 órás segélyszolgálat
Miben segíthetünk?
magyar nyelvű ügyfélszolgálat Kérdéseivel forduljon bizalommal magyar nyelvű ügyfélszolgálatunkhoz!
Utasbiztosítás - Mondial Assistance
mondial
Autóbérlés Magyarországon
autóbérlés Magyarországon, belföldön Olcsó bérautót keres belföldön?
Pár kattintással megtalálja az Ön számára elérhető legjobb autóbérlés árakat Magyarország számos városában, Balaton mentén, így gyors és egyszerű az online autókölcsönzés belföldön.
Autóbérlés külföldön
autóbérlés külföldönKülföldre keres bérautót?
Hasonlítsa össze piacvezető külföldi autókölcsönző partnereink ajánlatát. Számos kategóriában válogathat a legjobb külföldi autókölcsönzés árak között. Világszerte garantáltan legjobb külföldi bérautó árak.

Autóbérlés Ausztria - autókölcsönzés Ausztriában

Ausztria

Ausztria fővárosa Bécs, amely önálló tartomány is, melyet sokan emlegetnek Ausztria kulturális és tudományos fellegváraként. Ausztria fővárosába utazók gyönyörködhetnek Bécs látványosságaiban, a rengeteg nevezetességben. Bécs Európa egyik legjelentősebb zenei központja, hiszen híres zeneszerzőknek adott otthont, mint például: Haydn, Mozart, Beethoven.

Az ausztriai síelés választók számára kb. 22e km ausztriai sípályák állnak rendelkezésre. Ez is oka annak, hogy Ausztria turizmusának jelentős részét a síelés előtt állók teszik ki. Az Alpokban számos helyen alakultak ki síközpontok, világhírű síparadicsomok, melyek sokszor adnak helyet sportrendezvényeknek. Amennyiben esetleg féltjük a saját autónkat a téli körülmények között, akkor mindenképpen érdemes Ausztriában autóbérlés lehetőségét választanunk a síelés idejére.

Advent Bécsben: Ünnepek előtt Bécs vásári hangulata mesés élményekkel szolgál a városba látogatóknak. Ausztria fővárosa karácsonyi díszekbe öltözik, a csalogató karácsonyi hangulat miatt nem szabad kihagyni az utazást Adventkor Bécsbe.

Ausztriába utazók ne hagyják ki az ausztriai Pandorf területén található outlet áruházakat.

Mire figyeljünk oda Ausztriában autóbérlés esetén a közlekedésben?

Autópályadíjak Ausztriában

Ausztria 16 autópályájának hossza összesen 1677 km. Ausztriában az autópályákért mindenütt fizetni kell. Az autópálya matricákat a határon, a postahivatalokon, benzinkutaknál és a dohányboltokban is be lehet szerezni.

Ha valaki autópályán szeretne közlekedni, előre meg kell vásárolnia és a szélvédőre fel kell ragasztania az autópálya vignettát. Amennyiben valaki csak országúton kíván közlekedni, de azt csak egy 200-300 m-es autópálya szakasz igénybevételével érheti el, ebben az esetben is kötelező vignetta megvásárlása (pl. Nickelsdorfnál a visszaút során).

Éves matrica (2011)
 • Személyautó: 77,8 euró
 • Motorkerékpár: 31 euró
2 hónapos matrica (2011)
 • Személyautó: 23,4 euró
 • Motorkerékpár: 11,7 euró
10 napos matrica (2011)
 • Személyautó: 8 euró
 • Motorkerékpár: 4,6 euró

A megfelelő matrica nélkül autózókat 300-tol 3000 euróig terjedő bírsággal sújthatják.

Az autópálya matricákon kívül fizetni kell még a következő utakon: Arlberg-alagút, Brenner-autópálya, Dachstein út, Felbertauern út, Gerlos Alpine út, Großglockner-alpine út, Maltatal-Hochalm út, Nockalm út, Pyhrn-országút (Gleinalm alagútl), Pyhrn-országút (Bosruck alagútl), Silvretta alpine út, Sölden - Rettenbachferner-Tiefenbachferner, Tauern-országút, Timmelsjoch, Villacher alpine út - Dobratsch.

Sebességkorlátozások személygépkocsira, motorkerékpárokra és 3500 kg-ot meg nem haladó járművekre
 • Városban: 50km/h
 • Országúton: 100 km/h
 • Autópályán: 130 km/h
Biztonsági előírások Ausztriában

12 év alatti gyermekek, akik 150 cm-nél alacsonyabbak biztonsági gyermekülésben utazhatnak. Ausztriában a biztonsági övek használata kötelező.

Vezetés közben csak a kezeket szabadon hagyó telefonálási rendszerek használhatóak. A szabály megszegése 21,80 eurótól 726,73 euróig terjedő bírságot vonhat maga után.

A megengedett alkoholszint 0,5 mg/ml. A határszint túllépése 218,02 eurótól 3633,34 euróig terjedő bírságot, illetve a jogosítvány bevonását vonhatja maga után.

A gépjárművek kötelező tartozéka az elakadásjelző háromszög, a láthatósági mellény és az elsősegélydoboz. Az utakon (lakott területeken belül is) a tompított fényszóró használata egész nap kötelező. Ha Ausztriában autóbérlés mellett dönt, akkor mielőtt elhozza a bérautót, mindenképpen nézze át, hogy minden szükséges eszköz meg van-e az autóban.

A téli időszakban történő biztonságos közlekedés érdekében november 1. és április 15. között télies útviszonyok esetén, vagyis havas, kásás és jeges úton a személygépkocsik, kombik és teherautók 3500 kilogrammig csak téli gumival és hólánccal felszerelve közlekedhetnek. Hóláncot csak abban az esetben szabad használni, ha egybefüggő jégpálya fedi az utat és a lánc az út felszínét nem károsítja. Kásás út esetén nyári gumi vagy hólánc nem használható.

A motorbicikliken bukósisak használata kötelező. Vezetés közben a helyzetlámpának nappal is égnie kell. Az autópálya matricák a motorbicikliken is kötelezőek.

Segélyhívószámok
 • Euro-vészhívószám: 112
 • Tűzoltóság: 122
 • Rendőrség: 133
 • Mentők: 144
 • Orvosi ügyelet: 141
 • Hegyi mentők: 140
 • ÖAMTC autómentés: 120
 • ARBÖ autómentés: 123
Egyéb szabályozások

Ausztriában a gépkocsivezetés alsó korhatára személygépkocsik és 50cm3-esnél nagyobb motorkerékpárok esetén 18 év, az 50cm3 alatti robogóknál 16 év.

Ausztriában külföldi jogosítvánnyal egy évig lehet autót vezetni, ha sofőr állandó lakhelye nem Ausztriában van. Az Európai Unió tagországaiban kiállított érvényes jogosítványokat Ausztriában elismerik.

Gépkocsikon kötelező az ország-jelzés elhelyezése. A gépjárművek ellenőrzése során gyakori a közúti műszaki vizsgálat. Ha a gépkocsit ennek során a közlekedés biztonsága szempontjából alkalmatlannak minősítik, a rendszámtáblát bevonják, és kötelezik a gépkocsi vezetőjét a gépjármű helyben történő megjavíttatására. A hibák igazolt kijavíttatása után szolgáltatják vissza a rendszámot.

Előfordulhat, hogy valamilyen szabálytalanság miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezik az autóst. A vonatkozó hatályos osztrák jogszabályok szerint az intézkedő rendőrnek jogában áll a pénzbüntetés mértékéig biztosítékként személyes tárgyakat, műszaki eszközöket lefoglalni, amennyiben valaki nem tudja a büntetést a helyszínen kifizetni. (A bírság befizetése után a lefoglalt tárgyat a rendőrség visszaszolgáltatja.)

Parkolás Ausztriában

Bécsben és valamennyi osztrák város központjában 'rövid parkolási zónákat' alakítottak ki. Fontos ennek figyelembe vétele parkolás esetén. A megengedett parkolási idő túllépését szigorúan büntetik, előfordulhat a gépkocsi elszállíttatása is. H a a gépkocsit már elszállították, erről az adott kerület rendőrsége ad tájékoztatást (a gépkocsi visszaszerzésének költsége 150-220,- EUR).

A legtöbb városközpontban a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/óra. Bécs központjában a turisták is ingyenesen bérelhetnek kerékpárt, amelyet a használat után a kijelölt helyekre kell leállítani.

Autóbérlés Ausztria

Az Online-autóbérlés.hu-nál összehasonlítjuk a piacvezető autóbérlő vállalatok Ausztria területén elérhető árait, így Ön azonnal a lehető legkedvezőbb ajánlatok alapján dönthet bérautó igényeinek megfelelően. Akár otthonából egy egyszerűen kezelhető felületen keresztül, gyors keresést követően választhat Ausztria autóbérlés ajánlatai közül, sőt a kényelmét szolgálja a mobil alkalmazásról is elérhető kereső.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző márkák bérleti díjait egy helyen, válassza ki a keresett országot, várost, mely jelen esetben Ausztria és válassza ki az Önnek tetsző autótípust és extrákat.

Érdemes még az utazás előtt minél előbb lefoglalni a kívánt autót, ugyanis az autóbérlés Ausztriában is mindig olcsóbb ha a korai akciós bérleti díjon sikerül foglalni, így akár megtakaríthat 15-40%-ot is akció esetén. Illetve ha már indulása előtt korábban foglal bérautót, természetesen a választék is nagyobb, ezáltal számos váratlan meglepetést és kellemetlenséget elkerülhet.

Ha sikerült dönteni, akkor az egyetlen teendője az autóbérlés itt: Ausztria online foglalás, akár 15-40% internetes kedvezmény mellett.

A legtöbb autókölcsönző vállalkozásnak van irodája nagyobb városokban, kikötőben, repülőtéren, egy Ausztria területén. Az autókölcsönzők Ausztriában 25 - 70 év közötti vezetők részére adnak bérautót, bár egyes autókölcsönző cégek esetén felár ellenében a korhatáron kívül is van lehetőség autóbérlésre Ausztriában. Az autót kölcsönző személynek rendelkeznie kell érvényes vezetői engedéllyel.

Olcsó az autóbérlés Ausztria területén, ha még az országba történő megérkezés előtt foglal bérautót. Gyermekülést és a külön extrákat is szintén előre kell megrendelni. A bérautó előre foglalása főszezonban javasolt minél hamarabb, mivel úgy olcsóbb az autókölcsönzés Ausztriában. Biztosítási szempontból mindenképpen előre közölje az autókölcsönzővel, ha bérautót az autó bérlés során határain kívül is kívánja használni.

Kérjük, hogy Ausztriában autókölcsönzők szolgáltatásait igénybe vevő turistákat ne tévessze meg az a gyakorlat, mely szerint nem minden esetben ellenőrzik a vezetői engedély meglétét!

Számos lehetőséget kínálunk Ausztria autóbérlés során, hiszen a következőket biztosítjuk: garantáltan alacsony árak, széles választék, árgarancia, minőségi szolgáltatások, melyek mind az Ön kényelmét szolgálják.

Ha még nem sikerült dönteni, akkor indítson egy keresést és böngésszen a lehetőségek szerint. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Autóbérlés Ausztria Repülőtér

Tudja már a pontos útvonalat? Lefoglalta már a repülőjegyet?

Ha egy Ausztria repülőtér az Ön úticélja, esetleg üzleti úton van, akkor érdemes a tömegközlekedés helyett autókölcsönzés mellett dönteni. Többnyire minden nagy városban lehetőség van a repülőtéren autóbérlés szolgáltatásra, így Ausztria repülőterein is. Érdemes a bérautót minél hamarabb lefoglalni, hiszen egy jól megtervezett utazás által kevésbé érhetik meglepetések.

Ha csak egy pár napot is tartózkodik Ausztriában, esetleg átutazóban van, ugyanúgy érdemes akárcsak egy napra is úgy döntenünk, hogy az autóbérlés Ausztria repülőtér adta szolgáltatásként már előre meg legyen oldva.

Lehetséges, hogy Ausztria repülőtér helyett más országból utazik tovább?

Természetesen ez is a bérautó foglalás során előre jelezve könnyedén megoldható. Hiszen Ön sok esetben az autókölcsönző partner által biztosított világ bármely pontján leteheti a bérautót, vagy ahol felvette, Ausztria repülőterén is megteheti ezt. Amennyiben valóban a bérautóval az országot el kívánja hagyni, és más országban szeretné lerakni, akkor azt mindenképpen jelezze a foglalásnál, autókölcsönző partnernél.

Ausztria repülőtéren autókölcsönzés esetén mely városokban vehet át a bérautót:
Bécs, Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz, Salzburg,
Ausztriában autóbérlés további számos helyszínen van lehetőség:
Amstetten, Bregenz, Bécs, Dornbirn, Graz, Innsbruck, Kitzbühel, Klagenfurt, Lech Am Arlberg, Linz, Neusiedl, Salzburg, St. Pölten, Villach, Vosendorf, Weiz, Wels, Wiener Neustadt, Zell am See,
Copyright © 2013 - 2019. Online-Autoberles.hu - Minden jog fenntartva! | Autókölcsönzés