auto
Garantáltan
Legjobb autóbérlés árak!
Autóbérlés itt:
Szlovákia
Piacvezető autókölcsönző márkák.
Széles választék. Óriási megtakarítások!
hertz autókölcsönző avis autókölcsönző europcar autókölcsönző budget autókölcsönző
alamo autókölcsönző enterprise autókölcsönző sixt autókölcsönző thrifty autókölcsönző
alacsony ár
Garantált legalacsonyabb árHatalmas kínálat, és megtakarítások. Hasonlítsa össze az autókölcsönzés ajánlatokat!
ajánlat
Világmárkák ajánlataPiacvezető autókölcsönzők ajánlata egy helyen, több mint 24000 átvételi helyszínen, 180 országban.
kínállat
Hatalmas kínálatGazdaságos kisautótól a luxus bérautókon át a szabadidő autókig minden kategória megtalálható.
Mit tartalmaz általában az autóbérlés díja?
 • Ingyenes foglalás törlés és módosítás
 • Töréskár biztosítás
 • Lopásvédelmi biztosítás
 • Felelősségbiztosítás
 • Korlátlan kilométer használat
 • Repülőtéri pótdíj
 • Helyi adók
 • 24 órás segélyszolgálat
Miben segíthetünk?
magyar nyelvű ügyfélszolgálat Kérdéseivel forduljon bizalommal magyar nyelvű ügyfélszolgálatunkhoz!
Utasbiztosítás - Mondial Assistance
mondial
Autóbérlés Magyarországon
autóbérlés Magyarországon, belföldön Olcsó bérautót keres belföldön?
Pár kattintással megtalálja az Ön számára elérhető legjobb autóbérlés árakat Magyarország számos városában, Balaton mentén, így gyors és egyszerű az online autókölcsönzés belföldön.
Autóbérlés külföldön
autóbérlés külföldönKülföldre keres bérautót?
Hasonlítsa össze piacvezető külföldi autókölcsönző partnereink ajánlatát. Számos kategóriában válogathat a legjobb külföldi autókölcsönzés árak között. Világszerte garantáltan legjobb külföldi bérautó árak.

Autóbérlés Szlovákia - autókölcsönzés Szlovákiában

Szlovákia

Szlovákia a Kárpát-medencében fekvő közép-európai ország. Felszíne nagyrészt hegyvidéki jellegű, a magasabb területeken barnamedvék élnek, ezért a turistáknak óvatosnak kell lenniük.

Az országban érdekes lehet a turisták számára a Kárpátok vadregényes tája, számtalan kirándulási lehetőséget nyújt. A téli sportok kedvelőinek több síparadicsom is a rendelkezésére áll, a Tátrában több kiváló minőségű sípályán száguldozhatnak. Szlovákia ezeken kívül a pihenni vágyókat is várja számtalan hőforrásával és gyógyfürdőjével.

Szlovákiában rengeteg magyar él, körülbelül ötszázezer, többségük a Csallóközben. Több magyar történelmi emléket fedezhetünk fel az országban, mint Pozsonyban a Szent-Márton dóm, ami a Habsburg-házi királyok koronázási helye volt, a Klarisszák temploma, valószínűleg itt van eltemetve Szent Margit. Szlovákiában az autóbérlés jó megoldás lesz, mert bérautó segítségével bárhova eljuthatunk a sok nevezetesség között. Galántán láthatunk egy Kodály Zoltán szobrot, Komáromban Szent-András templomot, Magyar Kultúra És Duna Mente Múzeumot vagy a Jókai Színházat, de ezen kívül még számtalan emlékhelyet látogathatunk meg.

Mire figyeljünk oda Szlovákiában autóbérlés esetén a közlekedésben?

Szlovákia területére történő belépéskor a gépjárművezetőnek rendelkeznie kell nemzetközi gépjármű-biztosítási kártyával. Ajánlatos az úti okmányokról fénymásolatot készíteni, mert elvesztésük esetén ez lényegesen leegyszerűsíti az okmányok pótlását.

A szlovák közlekedési szabályok szerint nem lehet olyan gépkocsival közlekedni, amelyiknek a szélvédője sötétítőfóliával (részben) takart. Ez alól kivételt képeznek azok a külföldi gépkocsik, amelyek esetében gyárilag történt meg ennek felhelyezése, vagy utólagosan, hivatalos szerelőműhelyben, dokumentumokkal igazoltan.

Sebességkorlátozások Szlovákiában
 • Lakott területen: 50km/h
 • Lakott területen kívül: 90km/h
 • Autópályán, és autóúton: 130km/h
Utak

A szlovákiai közutak állapota általában megfelelő. A hegyvidéki utak – még az országos főutak is – rendkívül kanyargósak, azonban az erre figyelmeztető jelzések hiányosak. Mindenképpen javasolt a magyarországinál lényegesen óvatosabban közlekedni. Baleset szempontjából különösen veszélyes útszakaszok a Zólyom (Zvolen) – Rózsahegy (Ružomberok), Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) – Túrócszentmárton (Martin), Rózsahegy (Ružomberok) – Tvrdošin, Vágbeszterce (Považska Bystrica) – Zsolna (Žilina) és a Poprad – Eperjes (Prešov) közötti utak.

A közutak kitáblázottsága, a különféle közúti jelzések elhelyezésének gyakorisága alacsonyabb, mint Magyarországon. Különösen problémás az egyes, kisebb helységek irányára vonatkozó útjelző táblák elhelyezése, melyeket sok esetben kizárólag közvetlenül az adott bekötő útnál, nem egy esetben az útkereszteződés mögött helyeznek el.

Szlovákia úthálózata sűrű és jól karbantartott. Az úthálózatot autópályák, autóutak, első- és másodrendű főútvonalak és mellékutak alkotják. A csaknem 18 000 km hosszú közúthálózat megközelítőleg 17 %-át elsőrendű utak teszik ki.

Különösen forgalmas a dóvali (Donovaly) hágó (a Rózsahegy (Ružomberok) - Besztercebánya (Banská Bystrica) útvonalon), a stureci (Velký Šturec) hágó (Szentmárton (Martin) - Besztercebánya (Banská Bystrica) útvonalon) és az Ördöglakodalma (Čertovica) hágó (a Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) - Breznóbánya (Brezno) útvonalon).

Szlovákiában autókölcsönzés során figyeljünk az időjárási viszonyokra, mert külön díjat kell fizetni a téliesítés és egyéb extrák igénylésekor. A téli időszakban havazással és jegesedéssel is számolni kell. Amennyiben jég, hó vagy jegesedés akadályozza a közlekedést, téli gumiabroncsok használata kötelező (teherszállító gépjárműveknél elegendő, ha a hajtótengelyeknél vannak). Hegyvidékeken ajánlatos szükség esetén hóláncot is használni (főként a tehergépjárművek esetében).

Autópálya-hálózat Szlovákiában

Az ország úthálózatán belül a folyamatos fejlesztések ellenére még mindig nagyon alacsony az autópályák, illetve az autóutak aránya. Magyarországról Pozsony kivételével egyetlen, magyar turisták által sűrűn látogatott terület sem közelíthető meg autópályán.

A jelenleg több mint 350 km-t számláló autópálya-hálózat folyamatosan bővül. Az elkövetkező években megépül a Pozsony (Bratislava) - Zsolna (Žilina) - Kassa (Košice) összefüggő autópálya-útvonal. Prágán kívül már Béccsel, és nemsokára Budapesttel is közvetlen autópálya köti majd össze Pozsonyt. A 7500 kg-ot meghaladó tömegű tehergépjárműveknek és járműszerelvényeknek az autópályán tilos előzniük.

Az autópálya használatáért úthasználati díjat kell fizetni. Ha az autópályát kívánjuk igénybe venni, megfelelő autópálya-matricát kell vásárolnunk, melyet a határátkelőhelyeken, postákon és az üzemanyagtöltő állomásokon lehet beszerezni. A nem díjköteles szakaszokat az autópálya, illetve autóút jelzés alatt elhelyezett 'BEZ ÚHRADY' felirat mutatja.

A 2011-ben érvényes matrica-díjak Szlovákiában (gépjármű 3,5 tonnáig):
 • heti - 10 €
 • havi - 14 €
 • éves - 50 €
Biztonsági előírások

A közúti jelzések megfelelnek az európai normáknak. Vezetés előtt vagy közben tilos az alkoholfogyasztás (ideértve a sört is), de tiltott egyéb, függőséget okozó anyag fogyasztása is. Szlovákiában vezetéskor zéró tolerancia van érvényben! A biztonsági övet az elöl, illetve a hátul ülőknek is kötelező bekapcsolni, továbbá használata városban is kötelező. A 150 cm-nél alacsonyabb személynek speciális biztonsági ülésen kell ülnie. Az első üléseken tilos 12 évnél fiatalabb gyermekeket és állatokat szállítani.

2009. február 1-jétől a gépjárművezetőnek egész évben világítással kell közlekednie az egész nap folyamán. Vezetés közben tilos telefonálni és antiradar berendezést használni. A négykerekű motor vezetőjének és utasának szemüveget kell viselnie, és a 45 km/h-t meghaladó sebességre tervezett négykerekű motor vezetőjének és utasának pedig védősisakot is.

A sofőröknek rendkívül szigorú bírságokra kell számítaniuk. Ha valaki visszautasítja a szondát, 300 eurótól 1300 euróig terjedő bírságra számíthat. Ittas vezetésért 200–1500 euró büntetés jár, gyorshajtásért 150–800 euró a szankció. A jelenlegi két év helyett öt évre is bevonhatják azoknak a jogosítványát, akik gyakran sértik meg a szabályokat.

Ha a sofőr nem tudja kifizetni a helyszíni bírságot, elkobozzák a jogosítványát és csak a tartozás kifizetése után kapja vissza. Erre az időre ideiglenes, 15 napig érvényes engedélyt kap a vezetésre, amely csak Szlovákia területén érvényes. A Belügyminisztérium ugyan szigorú büntetéseket vezet be, de akik nem tudják kifizetni, közmunkával le is dolgozhatják.

További fontos információkat a gépjárművel való közlekedés szabályairól, a gépjármű kötelező felszereléséről, parkolásról, tankolási, parkolási lehetőségekről az Európai Bizottság Közlekedési Főigazgatóságának összefoglalójában olvashat.

Autóbérlés Szlovákia

Az Online-autóbérlés.hu-nál összehasonlítjuk a piacvezető autóbérlő vállalatok Szlovákia területén elérhető árait, így Ön azonnal a lehető legkedvezőbb ajánlatok alapján dönthet bérautó igényeinek megfelelően. Akár otthonából egy egyszerűen kezelhető felületen keresztül, gyors keresést követően választhat Szlovákia autóbérlés ajánlatai közül, sőt a kényelmét szolgálja a mobil alkalmazásról is elérhető kereső.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző márkák bérleti díjait egy helyen, válassza ki a keresett országot, várost, mely jelen esetben Szlovákia és válassza ki az Önnek tetsző autótípust és extrákat.

Érdemes még az utazás előtt minél előbb lefoglalni a kívánt autót, ugyanis az autóbérlés Szlovákiában is mindig olcsóbb ha a korai akciós bérleti díjon sikerül foglalni, így akár megtakaríthat 15-40%-ot is akció esetén. Illetve ha már indulása előtt korábban foglal bérautót, természetesen a választék is nagyobb, ezáltal számos váratlan meglepetést és kellemetlenséget elkerülhet.

Ha sikerült dönteni, akkor az egyetlen teendője az autóbérlés itt: Szlovákia online foglalás, akár 15-40% internetes kedvezmény mellett.

A legtöbb autókölcsönző vállalkozásnak van irodája nagyobb városokban, kikötőben, repülőtéren, egy Szlovákia területén. Az autókölcsönzők Szlovákiában 25 - 70 év közötti vezetők részére adnak bérautót, bár egyes autókölcsönző cégek esetén felár ellenében a korhatáron kívül is van lehetőség autóbérlésre Szlovákiában. Az autót kölcsönző személynek rendelkeznie kell érvényes vezetői engedéllyel.

Olcsó az autóbérlés Szlovákia területén, ha még az országba történő megérkezés előtt foglal bérautót. Gyermekülést és a külön extrákat is szintén előre kell megrendelni. A bérautó előre foglalása főszezonban javasolt minél hamarabb, mivel úgy olcsóbb az autókölcsönzés Szlovákiában. Biztosítási szempontból mindenképpen előre közölje az autókölcsönzővel, ha bérautót az autó bérlés során határain kívül is kívánja használni.

Kérjük, hogy Szlovákiában autókölcsönzők szolgáltatásait igénybe vevő turistákat ne tévessze meg az a gyakorlat, mely szerint nem minden esetben ellenőrzik a vezetői engedély meglétét!

Számos lehetőséget kínálunk Szlovákia autóbérlés során, hiszen a következőket biztosítjuk: garantáltan alacsony árak, széles választék, árgarancia, minőségi szolgáltatások, melyek mind az Ön kényelmét szolgálják.

Ha még nem sikerült dönteni, akkor indítson egy keresést és böngésszen a lehetőségek szerint. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Autóbérlés Szlovákia Repülőtér

Tudja már a pontos útvonalat? Lefoglalta már a repülőjegyet?

Ha egy Szlovákia repülőtér az Ön úticélja, esetleg üzleti úton van, akkor érdemes a tömegközlekedés helyett autókölcsönzés mellett dönteni. Többnyire minden nagy városban lehetőség van a repülőtéren autóbérlés szolgáltatásra, így Szlovákia repülőterein is. Érdemes a bérautót minél hamarabb lefoglalni, hiszen egy jól megtervezett utazás által kevésbé érhetik meglepetések.

Ha csak egy pár napot is tartózkodik Szlovákiában, esetleg átutazóban van, ugyanúgy érdemes akárcsak egy napra is úgy döntenünk, hogy az autóbérlés Szlovákia repülőtér adta szolgáltatásként már előre meg legyen oldva.

Lehetséges, hogy Szlovákia repülőtér helyett más országból utazik tovább?

Természetesen ez is a bérautó foglalás során előre jelezve könnyedén megoldható. Hiszen Ön sok esetben az autókölcsönző partner által biztosított világ bármely pontján leteheti a bérautót, vagy ahol felvette, Szlovákia repülőterén is megteheti ezt. Amennyiben valóban a bérautóval az országot el kívánja hagyni, és más országban szeretné lerakni, akkor azt mindenképpen jelezze a foglalásnál, autókölcsönző partnernél.

Szlovákia repülőtéren autókölcsönzés esetén mely városokban vehet át a bérautót:
Kassa, Pozsony,
Szlovákiában autóbérlés további számos helyszínen van lehetőség:
Kassa, Poprad, Pozsony,
Copyright © 2013 - 2020. Online-Autoberles.hu - Minden jog fenntartva! | Autókölcsönzés