auto
Garantáltan
Legjobb autóbérlés árak!
Autóbérlés itt:
Olaszország
Piacvezető autókölcsönző márkák.
Széles választék. Óriási megtakarítások!
hertz autókölcsönző avis autókölcsönző europcar autókölcsönző budget autókölcsönző
alamo autókölcsönző enterprise autókölcsönző sixt autókölcsönző thrifty autókölcsönző
alacsony ár
Garantált legalacsonyabb árHatalmas kínálat, és megtakarítások. Hasonlítsa össze az autókölcsönzés ajánlatokat!
ajánlat
Világmárkák ajánlataPiacvezető autókölcsönzők ajánlata egy helyen, több mint 24000 átvételi helyszínen, 180 országban.
kínállat
Hatalmas kínálatGazdaságos kisautótól a luxus bérautókon át a szabadidő autókig minden kategória megtalálható.
Mit tartalmaz általában az autóbérlés díja?
 • Ingyenes foglalás törlés és módosítás
 • Töréskár biztosítás
 • Lopásvédelmi biztosítás
 • Felelősségbiztosítás
 • Korlátlan kilométer használat
 • Repülőtéri pótdíj
 • Helyi adók
 • 24 órás segélyszolgálat
Miben segíthetünk?
magyar nyelvű ügyfélszolgálat Kérdéseivel forduljon bizalommal magyar nyelvű ügyfélszolgálatunkhoz!
Utasbiztosítás - Mondial Assistance
mondial
Autóbérlés Magyarországon
autóbérlés Magyarországon, belföldön Olcsó bérautót keres belföldön?
Pár kattintással megtalálja az Ön számára elérhető legjobb autóbérlés árakat Magyarország számos városában, Balaton mentén, így gyors és egyszerű az online autókölcsönzés belföldön.
Autóbérlés külföldön
autóbérlés külföldönKülföldre keres bérautót?
Hasonlítsa össze piacvezető külföldi autókölcsönző partnereink ajánlatát. Számos kategóriában válogathat a legjobb külföldi autókölcsönzés árak között. Világszerte garantáltan legjobb külföldi bérautó árak.

Autóbérlés Olaszország - autókölcsönzés Olaszországban

Olaszország

Olaszország mindenki számára tartogat élményt, kikapcsolódást. Aki szereti a finom ételeket, az nem is választhatna jobb helyet, mint Olaszországot, hiszen az olasz konyha világhírű. Az Adrián Olaszország tengerpartja hosszan elnyúló homokos strandokat biztosít az üdülésre vágyóknak.

Természetesen az Olaszországba utazók többsége az ország kultúrája miatt látogat ide. A turisták számára legtöbb látnivalót Olaszország fővárosa, Róma adja, de több neves várost is sorolhatnánk Olaszországban, mint például Velence, Firenze, Milánó. Az autóbérlés Olaszországban rendkívül egyszerű, mert rengeteg helyen, repülőtéren is átvehető már a bérautó, így az első pillanattól kényelmesen kezdhetünk neki a nyaralásnak.

Olaszország szigetei rengeteg természetei értékkel látják el az ide látogató turistákat. Elsősorban Szicíliát emelnénk ki, a Földközi-tenger legnagyobb szigetét, ahol napsütés, tengerpart, hegyek, barátságos lakosok, és hangulat hatása elvarázsolja az ide utazókat. Olaszország második legnagyobb szigete Szardínia, ahol a gyönyörű látványt biztosítja a fehér homokos tengerpart.

Olaszország tengerparti városai közül az Adriai-tenger legismertebb üdülőhelyei: Jesolo, Bibione, Lignano. Jellemzőjük a több kilométer hosszan húzódó homokos tengerpart, melyet rögtön az olaszországi apartmanok, hotelek öveznek. Ezen nyaraló városok utcái este sétálóutcává alakulnak át, fiatalok közkedvelt nyaraló helyei.

Mire figyeljünk oda Olaszországban autóbérlés esetén a közlekedésben?

Olaszország közúti úthálózata rendkívül fejlett. Az úthálózat teljes hossza 309 044 km, ebből 6400 km autópálya. 1952-ben mindössze 552 km-t tett ki az autópályák hossza, a többi a hatvanas években épült ki. Az autópályák többségét állami társaság tartja fenn, de egyes autópályák magántársaságok kezében vannak.

A sztrádákon az úthasználat díja az európai átlagnál magasabb, és kapus rendszerben működik. Az autópályák és az alagutak használatáért általában fizetni kell. A díjakat a jármű típusa és a megtett kilométerek alapján számítják ki, melynek pontos módjáról és díjkalkulátoráról itt olvashat.

Sebességkorlátozás Olaszországban
 • Lakott területen: 50 km/h
 • Városi bekötőutakon: 70 km/h
 • ''A'' jelzésű főútvonalon: 110 km/h
 • ''B'' jelzésű főútvonalon és a kisebb utakon: 90 km/h
 • Autópályán: 130 km/h
Biztonsági előírások

Olaszországban a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező. A 12 éven aluli, 150 cm-es magasságot el nem érő gyerekeknek kötelező a magasságuknak és testsúlyuknak megfelelő biztonsági ülés használata. A három éven aluli gyerekeknek biztonsági gyerekülésben kell utazniuk. Olaszországban autóbérlés során figyelmesen tartsuk be a közlekedésre vonatkozó szabályokat.

Az ittas vezetést a törvény 0.5 mg/ml véralkoholszint felett bünteti.

Gépjárművekre vonatkozó információk

Olaszországban minden közúti közlekedésben résztvevő gépjárműnek rendelkeznie kell kötelező felelősségbiztosítással, mely fedezi azokat a károkat, amelyekért a gépjárművezető polgári jogi felelőssége megállapítható.

Ha külföldi állampolgár saját gépkocsival utazik Olaszországba, feltétlenül győződjön meg arról, hogy a gépkocsi műszaki állapota, biztosítása rendben van-e. Az Olaszországban is érvényes kötelező biztosítással nem rendelkező, vagy műszaki állapota miatt a közlekedésre veszélyes jármű Olaszországba nem léphet be. A kötelező biztosítás meglétét a nemzetközi zöldkártya egyezmény szerint az autó rendszáma és az országjel együttesen igazolja, ugyanakkor Olaszországba célszerű kiváltani a biztosítási fedezetet tanúsító zöldkártyát. Utazás előtt érdemes ellenőrizni, hogy a biztosítás milyen káreseményekre (pl. személyi sérüléses baleset) és mely országokra terjed ki.

Az autópályákon különösen ügyelni kell a 130 km/h sebességkorlátozásra, mivel a gyakori balesetek miatt a rendőrség szigorúan ellenőrzi ezen szabály betartását. Az olasz vezetőkről általában elmondható, hogy mind a közutakon, mind lakott területen dinamikusan vezetnek, sokszor túllépve az előírt sebességet.

Közlekedési szabálysértések

A kijelölt sebesség túllépése vagy a sebesség nem megfelelő megválasztása egy közlekedési baleset esetén megalapozhatja szabálysértés vagy bűncselekmény megállapítását.

Az ittas, illetve egyéb bódító szer hatása alatt történő gépjárművezetés tilos. Jóllehet szabálysértés megállapítására csak 0,5 mg/ml véralkoholszint felett kerül sor, baleset esetén azonban bármekkora véralkoholszint súlyos megítélés alá esik. 2008 óta az ittas vezetőtől a vezetési engedélyt a helyszínen bevonják, és a gépkocsit lefoglalják. A lefoglalt gépkocsi az eljárás végén az olasz állam tulajdona lesz.

Ha a járművezető bármilyen szabálysértés esetén a helyszínen nem tudja a bírságot kifizetni, akkor a gépkocsit szintén lefoglalják és rendszerint fizetős magánparkolóban helyezik el. Így a büntetés kifizetése után a magánparkoló tulajdonosának is jelentős összeget kell fizetni. Ez utóbbi a kamionok esetében napi 300 eurótól akár 1.000 euróig terjedő összeget is elérheti. A közlekedési szabálysértések kifizetésénél külön nehézséget jelent, hogy a büntetést postai csekken kell befizetni és csak ennek bemutatása után kapja vissza a tulajdonos a járművét.

Hasznos információk

Róma Város Tanácsának újabb rendelete szerint a katalizátor nélküli gépkocsik nem hajthatnak be Róma belvárosába, azaz a körgyűrűn belül. A gépkocsival érkező turisták is számítsanak a gyakori közúti ellenőrzésekre. A Városi Tanács rendeletének megsértőit nemcsak pénzbüntetéssel, hanem mellékbüntetésként járművezetői engedélyük 15 napra történő bevonásával is büntethetik. A bevont vezetői engedélyeket a hatóságok a büntetés letelte után diplomáciai úton megküldik az illetékes ország külképviseletének.

Nem ritka, hogy egyes bűnözőcsoportok az olasz autópályákon közlekedő külföldi rendszámú gépjárművet kifigyelik, követik, majd megállásra kényszerítik, jelezvén, hogy probléma van az autóval. Ezt követően a gyanútlan gépkocsivezető kiszállásakor az értékeit a kocsiból ellopják - hívja fel a figyelmet a Külügyminisztérium.

Rendszámtábla

Az EU tagállamainak állampolgárai Olaszországban - így a magyar gépkocsi tulajdonosok is - a hazájukban kiadott rendszámot mindaddig megtarthatják, amíg nem telepednek le bejelentett lakcímmel hosszabb időre. Ezen kötelezettség nem vonatkozik a tanulmányaikat Olaszországban végző, magyar rendszámú gépkocsival kiérkező diákokra. A hosszabb időre történő letelepedés esetén 1 év múlva a korábbi rendszámtáblát le kell cserélni.

Jogosítvány használata (három lehetőség van)
 • 1/ A nemzeti (magyar) jogosítvány szabadon, korlátlan ideig használható.
 • 2/ Hosszabb idő elteltével konvertálható olasz jogosítványra.
 • 3/ A nemzeti jogosítvány olaszországi bejegyeztetése, bejelentése hosszabb tartózkodás, letelepedés esetén. (Ez előnyös, mert a jogosítvány elvesztés esetén így helyben pótolható.)
Fontosabb segélyhívó telefonszámok (ingyenesen hívhatók):
 • Általános segélyhívó szám (rendőrség, tűzoltóság, mentők): 113
 • Rendőrség (Carabinieri): 112
 • Tűzoltóság: 115
 • Mentők: 118
 • Autómentő: 116

Autóbérlés Olaszország

Az Online-autóbérlés.hu-nál összehasonlítjuk a piacvezető autóbérlő vállalatok Olaszország területén elérhető árait, így Ön azonnal a lehető legkedvezőbb ajánlatok alapján dönthet bérautó igényeinek megfelelően. Akár otthonából egy egyszerűen kezelhető felületen keresztül, gyors keresést követően választhat Olaszország autóbérlés ajánlatai közül, sőt a kényelmét szolgálja a mobil alkalmazásról is elérhető kereső.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző márkák bérleti díjait egy helyen, válassza ki a keresett országot, várost, mely jelen esetben Olaszország és válassza ki az Önnek tetsző autótípust és extrákat.

Érdemes még az utazás előtt minél előbb lefoglalni a kívánt autót, ugyanis az autóbérlés Olaszországban is mindig olcsóbb ha a korai akciós bérleti díjon sikerül foglalni, így akár megtakaríthat 15-40%-ot is akció esetén. Illetve ha már indulása előtt korábban foglal bérautót, természetesen a választék is nagyobb, ezáltal számos váratlan meglepetést és kellemetlenséget elkerülhet.

Ha sikerült dönteni, akkor az egyetlen teendője az autóbérlés itt: Olaszország online foglalás, akár 15-40% internetes kedvezmény mellett.

A legtöbb autókölcsönző vállalkozásnak van irodája nagyobb városokban, kikötőben, repülőtéren, egy Olaszország területén. Az autókölcsönzők Olaszországban 25 - 70 év közötti vezetők részére adnak bérautót, bár egyes autókölcsönző cégek esetén felár ellenében a korhatáron kívül is van lehetőség autóbérlésre Olaszországban. Az autót kölcsönző személynek rendelkeznie kell érvényes vezetői engedéllyel.

Olcsó az autóbérlés Olaszország területén, ha még az országba történő megérkezés előtt foglal bérautót. Gyermekülést és a külön extrákat is szintén előre kell megrendelni. A bérautó előre foglalása főszezonban javasolt minél hamarabb, mivel úgy olcsóbb az autókölcsönzés Olaszországban. Biztosítási szempontból mindenképpen előre közölje az autókölcsönzővel, ha bérautót az autó bérlés során határain kívül is kívánja használni.

Kérjük, hogy Olaszországban autókölcsönzők szolgáltatásait igénybe vevő turistákat ne tévessze meg az a gyakorlat, mely szerint nem minden esetben ellenőrzik a vezetői engedély meglétét!

Számos lehetőséget kínálunk Olaszország autóbérlés során, hiszen a következőket biztosítjuk: garantáltan alacsony árak, széles választék, árgarancia, minőségi szolgáltatások, melyek mind az Ön kényelmét szolgálják.

Ha még nem sikerült dönteni, akkor indítson egy keresést és böngésszen a lehetőségek szerint. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Autóbérlés Olaszország Repülőtér

Tudja már a pontos útvonalat? Lefoglalta már a repülőjegyet?

Ha egy Olaszország repülőtér az Ön úticélja, esetleg üzleti úton van, akkor érdemes a tömegközlekedés helyett autókölcsönzés mellett dönteni. Többnyire minden nagy városban lehetőség van a repülőtéren autóbérlés szolgáltatásra, így Olaszország repülőterein is. Érdemes a bérautót minél hamarabb lefoglalni, hiszen egy jól megtervezett utazás által kevésbé érhetik meglepetések.

Ha csak egy pár napot is tartózkodik Olaszországban, esetleg átutazóban van, ugyanúgy érdemes akárcsak egy napra is úgy döntenünk, hogy az autóbérlés Olaszország repülőtér adta szolgáltatásként már előre meg legyen oldva.

Lehetséges, hogy Olaszország repülőtér helyett más országból utazik tovább?

Természetesen ez is a bérautó foglalás során előre jelezve könnyedén megoldható. Hiszen Ön sok esetben az autókölcsönző partner által biztosított világ bármely pontján leteheti a bérautót, vagy ahol felvette, Olaszország repülőterén is megteheti ezt. Amennyiben valóban a bérautóval az országot el kívánja hagyni, és más országban szeretné lerakni, akkor azt mindenképpen jelezze a foglalásnál, autókölcsönző partnernél.

Olaszország repülőtéren autókölcsönzés esetén mely városokban vehet át a bérautót:
Ancona, Bergamo, Bologna, Brescia, Brindisi, Cuneo, Genova, Lamezia Terme, Milánó, Nápoly, Parma, Perugia, Pescara, Píza, Rimini, Róma, Torinó, Trieszt, Velence, Verona,
Olaszországban autóbérlés további számos helyszínen van lehetőség:
Bari, Bologna, Brescia, Catanzaro, Como, Elba, Firenze, Genova, Lecce, Milánó, Monza, Nápoly, Parma, Pompei, Ravenna, Róma, Salerno, San Benedetto Del Tronto, Torinó, Trieszt, Udine, Velence, Verona, Vicenza,
Copyright © 2013 - 2020. Online-Autoberles.hu - Minden jog fenntartva! | Autókölcsönzés